U sklopu projekta „Upoznaj svoju zemlju“ besplatno turističko razgledavanje

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

U sklopu projekta „Upoznaj svoju zemlju“, Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske,13. siječnja, organizirala je besplatna vođenja u svim gradovima u kojima djeluju društva turističkih vodiča. Ove je godine sudjelovalo više od 50 gradova, a početak turističkog obilaska u svima je počeo točno u 12 sati. Osobito zanimljivo bilo je u Karlovcu, gdje je obilazak organizirala Turistička zajednica Grada Karlovca i Udruga turističkih vodiča Bastion.

-Turistički vodiči daju svoje slobodno vrijeme, doista volonterski, s puno volje i puno ljubavi. To je bitno, jer ako građani  svoju zemlju, svoj grad u kojem žive,  više će ga voljeti, a time će moći upoznavati bolje one gradove druge u koje će možda otići, istaknula je Ivančica Šebalj iz Udruge turističkih vodiča Bastion.

Slobodna Dalmacija, Novi list

Mnogi Karlovčani su lokal patrioti i dobro upoznati s poviješću svoga grada, za razliku od ostalih posjetitelja. Iz tog razloga vodičima je ovo poseban izazov, ali i gušt jer i oni imaju prilike čuti nešto novo iz osobnih iskustava građana. Obilasci su prvenstveno namijenjeni lokalnom stanovništvu, kako bi sami bolje upoznali svoju baštinu, ali i za posjetitelje i turiste.

-Meni je najveći izazov voditi Karlovčane, jer znam da mnogi od njih žive ovdje jako dugo godina, puno znaju o gradu i ja im trebam pružiti nešto novo, nadodala je vodičkinja.

Prošle godine po prvi je puta organiziran ovakav obilazak i građani su ga dobro prihvatili. To pokazuje i veliki broj onih koji su se ove godine opet odlučili doći. Osim obogaćivanja postojećeg znanja lokalnog stanovništva, cilj projekta je ukazati na važnost turističkih vodiča i njihovog posla za međunarodni ugled Hrvatske, ali i na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.