Vatrogasci nakon duge pauze ponovno ‘žare i pale’

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Bend ‘Vatrogasci’ imao je desetogodišnju pauzu, a ovoga mjeseca ponovno su se okupili i odradili povratnički koncert u zagrebačkom klubu Metropolis. Karte su već prvih dana nakon najave nastupa planule, a atmosfera je bila nimalo iznenađujuća – svi su gubili glavu jer su se Vatrogasci vratili.

Goran Borošak Gugi, jedan od članova benda, otkrio je razlog njihovog izbivanja sa scene posljednjih nekoliko godina te rekao kako se vraćaju koncertima.

– Prije deset godina ‘napao’ me rak i imao sam desetak operacija pa smo imali pauzu. Sad sam se konačno toga riješio i ponovno ćemo nastupati – iskren je Gugi.

Iako su svima poznati kao pjevači, kako kaže Gugi, svi članovi benda imaju ‘normalne poslove’ od kojih žive.

– Sviranje nam je ‘zeka peka’ – kazao je, a osvrnuo se i na zapažanja mnogih da su čisti narodnjački bend.

– Ne, ne. Mi nismo narodnjački bend. Ismijavamo narodnu glazbu. Na vrhu su ‘cajke’ i to ljudi slušaju pa se mi prilagođavamo tome. U naše izvedbe ubacujemo harmoniku, a ustvari bitan je tekst pjesama – tvrdi Borošak.

Iako su se povratak obilježili ‘sitnim’ koncertom, jednoga dana planiraju napuniti Dom sportova poput njihovih ‘rivala’ Brkova.

– Ne mislimo da sličimo Brkovima. Ipak, mi smo nastali 1991., a oni 2004. – kratko je Goran iznio mišljenje o uspoređivanju s hrvatskim turbofolk-punkrock bendom.

(izvor: Facebook.com)

Vatrogasci su u svojoj dugoj karijeri snimili dosta pjesama poput ‘Vatrogasac Mirko’ kojom su probili red, zatim ‘Ritam iz a denser’, ‘Ženitćute’ i mnoge druge. Potpisuju brojne parodije tada aktualnih hitova na našem području, poput Severininog ‘Uno Momento’.

– Severina je dobronamjerno prihvatila izvedbu njezine pjesme, dok Škoro i Thompson baš i nisu – kaže Gugi. Unatoč brojnim hitovima, planiraju ‘podebljati’ svoj diskografski portfolio te snimiti koji novi singl.

Vatrogasci su se punom parom vratili, što potvrđuju videi i fotografije atmosfere iz Metropolisa, a na tome neće stati.

– Zovu nas na gaže. Imamo osam, deset dogovora. Nastupat ćemo i u Hrvatskoj i u Sloveniji – otkrio je član benda.

 

Helena Ivanković

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.