Život je prekratak da bismo jeli dosadnu hranu

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Izvor: Instagram.com/naturally.jo

 

Sedamnaestogodišnji food bloger iz Perua osvojio je Instagram svojim šarenim delicijama od kojih vam rastu zazubice, a uz to što je hrana koju priprema gozba za oči, svi recepti su potpuno veganski!

 

Izvor: Instagram.com/naturally.jo

Zvijezda Instagrama

Jose iz Lime u Peruu, poznatiji na Instagramu kao naturally.jo,  postao je vegan s 14 godina i tada je počeo učiti kuhati. Za nepune dvije godine uspio je osvojiti Instagram svojim šarolikim veganskim desertima i doručcima koje samostalno priprema i fotografira, a gledajući njegov profil nije čudno što ga trenutno prati oko 1.4 milijuna ljudi.

 

 

Kreativni kuhar

 

Prilikom kreiranja kulinarskih slastica fokusira se na igranje bojama i eksperimentiranje. Iako mnogi njegovi recepti uključuju sastojke kao što su svježe voće, zamrznuto bobičasto voće i veganska čokolada, njegov kreativni pristup prema svakom osigurava da ni jedan nije sličan prethodnom. Jo priprema prirodnu, vegansku hranu na način da izgleda predivno i ukusno, čak i ne-veganima. Na njegovom šarolikom meniju nalaze se kolači, browniji, sladoledi, smoothiji i razni tostovi.

 

Izvor: Instagram.com/naturally.jo

 

Lijek za tijelo i duh

Vegan je postao otkrivši vegansku dijetu s kojom je počeo zbog svog poremećaja u prehrani. Kako sam kaže, meso mu je bilo jedno od najdražih stvari, a za vegansku dijetu se odlučio jer je bogata ugljikohidratima i fokusirana na više obroka kroz dan. Sve je više istraživao veganstvo i naučio da to nije samo dijeta, nego način života.

 

Izvor: Instagram.com/naturally.jo

 

Pripremiti desert bez mlijeka, pogotovo sladoled, ili bez jaja, teško je zamisliti, ali mladi chef ima način. Jo umjesto jaja koristi tzv. „lanena jaja“, smjesu lanenih sjemenki i vode, umjesto čokolade koristi sirovi kakao pomiješan s mlijekom, maslac mijenja s uljima, koristi bademovo mlijeko i jogurt, a sladoled pravi sa smrznutim bananama. Umjesto šećera od šećerne trske koristi šećer od kokosa, nektar agave i prirodni šećer iz voća.

 

Izvor: Instagram.com/naturally.jo

 

Cilj mu je raditi jela na neuobičajen način i razvija svoje vještine upravo u tom smjeru. Jela koja dijeli na Instagramu su ukusna, ali trudi se fokusirati na to da ih prezentira na način da budu estetski ugodna, iako to možda bilo potpuno bespotrebno, kao npr. galaxy ice-cream, unicorn smoothies, ili mermaid bowls.

 

 

Ivona Jeličić

 

Izvori:

https://www.instagram.com/naturally.jo/?hl=en

https://www.dailymail.co.uk/femail/food/article-4896898/Vegan-Instagram-Naturally-Jo-run-16-year-old.html

https://mymodernmet.com/vegan-food-arrangements-naturally-jo/?fbclid=IwAR24IKaDhNsd0ZeUYZ3kwPnv6RN5sU3DoJeW-VVo6CHmk00PkwPL2TWMnTU

https://www.huffingtonpost.com.au/2017/09/10/look-at-this-16-year-olds-unreal-breakfast-and-dessert-photos_a_23203671/

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.